Nemeckú tínedžerku dlhé roky zotročovali v Bosne

27.05.2012 Celý región

Karavlasi 27. mája (TASR) - Nemeckú tínedžerku zachránili z rúk bosnianskych manželov, ktorí sú obvinení, že celé roky nechali dievča hladovať, bili ho, zapriahali ku konskému povozu a nechali ťahať.

Devätnásťročné dievča, ktoré bolo držané v dome na samote neďaleko bosnianskeho mesta Kalesija od roku 2004, odviedla polícia do bezpečia a manželov zadržala, aby ich mohla vypočuť. Informovali o tom dnes regionálni prokurátori.

Hovorca prokuratúry v Tuzle povedal pre Reuters Television, že mladá žena bola v zlom fyzickom a psychickom stave a nemala žiadne doklady. Jej meno hovorca nezverejnil.

Milenko Marinkovič (52) a jeho manželka Slavojka (45) boli zadržaní pre podozrenie z neľudského zaobchádzania s mladou ženou, ktorej "zakazovali akýkoľvek kontakt s ľuďmi a zakazovali jej aj navštevovať školu", uviedol hovorca prokuratúry.

Nemecká matka dievčiny bola v minulosti vydatá za Marinkoviča, hoci tínedžerka má iného biologického otca. Jej matka stále žije v uvedenom dome na samote a novinárom povedala, aby odtiaľ odišli preč.

Polícia vypočúvala matku ako svedkyňu a jej úlohu v celom prípade vyšetruje.

Sused Čazim Makalič, ktorý na vec upozornil políciu, uviedol, že mladú ženu nútili vykonávať ťažké práce a celá bola pokrytá modrinami a jazvami.

Makalič bol raz svedkom, ako Marinkovič zapriahol dievčinu ku konskému povozu a nútil ju ťahať ho, pričom on s manželkou sedel na voze a šľahal dievčinu bičom.

"Nemohol som sa už pozerať, ako ju bijú a nechávajú hladovať," dodal.

Zdroj: Reuters
 

Vyberte región